JUSTIN MOSES – FALL LIKE RAIN

 

Justin Moses is een zeer getalenteerde multi-instrumentalist uit Nashville, Tennessee die het bespelen van zowat alle akoestische snaarinstrumenten onder de knie heeft. Zo tokkelt hij als sinds zijn zesde levensjaar virtuoos op gitaar, banjo, mandoline, dobro en contrabas en daarnaast speelt hij ook regelmatig een vlot in het gehoor liggend deuntje op fiddle. Dat hij daarenboven ook nog over een zeer warme stem beschikt voor het zingen van country-, folk- en bluegrass-songs is daarbij mooi meegenomen.

Al die muzikaliteit is te horen op zijn nieuwste album “Fall Like Rain” dat eind januari in de USA is uitgebracht. Hij brengt op die debuutplaat als soloartiest tien tracks waarvan hij er zelf zes heeft gecomponeerd, alleen of met wat extra bijstand van collega-muzikanten zoals Thomm Jutz die hem met “Between The Lightning And The Thunder” ook een volledige door hem geschreven song heeft geschonken die hier gezongen wordt door Dan Tyminski, bluegrass-zanger en vast bandlid van ‘Union Station’, de begeleidingsband van Alison Krauss. Thomm Jutz schreef ook mee aan de nummers “Walking To Lebanon” en “Looking For A Place” waarvoor de in 2003 op 40-jarige leeftijd overleden singer-songwriter Shawn Lane de lead vocals heeft gezongen op deze indertijd voor hem door Justin Moses en Thomm Jutz geschreven song.

Drie andere nummers op deze plaat zijn gepersonaliseerde (lees: ver’bluegrass’te) coverversies van songs van andere artiesten. Zo begint het album met de titeltrack “Fall Like Rain” (video 2), een song van Eric Clapton uit diens album “Pilgrim’ van 1998 die hier knap in een bluegrass-nummer werd omgetoverd. Ook het nummer “My Baby’s Gone” van ‘The Judds’ uit 1984 kreeg een geheel eigen bewerking van Justin Moses en wordt gezongen door Del McCoury, een 82-jarige bluegrass-muzikant die een ‘Grammy Award’ in de kast heeft staan en in 2011 werd opgenomen in de ‘International Bluegrass Music Hall Of Fame’. De derde gecoverde song is het nummer “U.F.O.”, een track uit het in 2011 uitgebrachte “Mylo Xyloto”-album van de Britse rockformatie ‘Coldplay’.

Er zijn ook vier volledig instrumentale nummers terug te vinden op de tracklijst van “Fall Like Rain” waarop Sierra Hull, zijn echtgenote sinds 2017, telkens op mandoline meespeelt. Dat zijn de tracks “Taxland” (video 1), “Wise & Born”, “Watershed” en “Locust Hill” waarmee het album met dynamische banjoklanken wordt afgesloten. Justin Moses was in de voorbije jaren in Nashville, Tennessee ook een veelgevraagde sessiemuzikant voor plaatopnamen van grote sterren zoals Emmylou Harris, Rosanne Cash, Garth Brooks, Alison Krauss, Vince Gill en Barry Gibb. Maar hij zou het ook wel eens helemaal zelf kunnen gaan maken in de wereld van de bluegrassmuziek dankzij deze nieuwe plaat.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Mountain Fever Records

video